Wie ben ik?

18/01/2012

Op de dag dat Tsjecho-Slowakije voor eigen publiek het wereldkampioenschap ijshockey wint, gebeurt er 800 kilometer verderop in het mooie Friese dorpje Oudwoude heel wat anders: ik kom ter wereld. Het is dan 3 mei 1985.

Aap-noot-mies leer ik op de plaatselijke basisschool ‘De Tarissing’ en op m’n twaalfde mag ik vier jaar met de stalen ros naar Buitenpost om tijd door te brengen op het Lauwers College. Na het behalen van een dozijn aan handelsdiploma’s aan de Friese Poort in Leeuwarden en het Noorderpoort College in Groningen, zag ik het niet zitten om in de handel verder te gaan. Mijn interesse in vrijetijdsbesteding en met name (nieuwe) media werden steeds groter, waardoor het tijd was om het roer om te gooien. Een grote switch kwam in 2005 door de studie Leisure Management te gaan volgen aan de Christelijke Hogeschool Leeuwarden (nu Stenden Hogeschool). In 2008 studeerde ik af met een nieuwsbrievenonderzoek (e-marketing) aan één van Nederlands grootste consumentenplatforms, kassa.vara.nl, van het gelijknamige tv-programma: ‘Kassa’.

Tijdens mijn afstuderen kreeg ik de kans om een contract te tekenen bij de afdeling Nieuwe Media van de VARA, dezelfde afdeling waarvoor ik ook werkte tijdens mijn stage bij  ‘Kassa’. Van 2008 tot halverwege 2013 ben ik in dienst geweest bij de VARA. Ik heb gewerkt voor diverse programma’s als Langs de Leeuw, Mooi! Weer De Leeuw en de humor & cabaretportal HumorTV.nl en de corporate website VARA.nl.

In april 2013 ben ik aan de slag gegaan als Projectleider Online bij TROS Radar. 1 januari 2014 is de TROS gefuseerd met de AVRO en dus werk ik nu voor AVROTROS. Radartv.nl (voorheen Trosradar.nl) is de meest bezochte programmawebsite van de Nederlandse Publieke Omroep met maandelijks c.a. 1.6 – 2 miljoen unieke bezoekers (STIR april 2014). In 2015 ben ik naast mijn werkzaamheden voor Radar ook gestart als Projectleider Online voor het tv-programma Opgelicht?! In 2016 kwam daar de start van het nieuwe programma Zorg.nu bij en in 2017 de lancering van het nieuwe wekelijkse radioprogramma Radar Radio. Aan alle vier de projecten werk ik tot op heden.

Wat anderen over mij zeggen

Een persoon met  immer een goed humeur. Iemand met een creatieve geest, technisch, inhoudelijk, een persoon die goed kan luisteren én slim is. Een Fries in hart en nieren en ook nog eens ontzettend aardig.

En is dat echt waar? Geen idee, maar ‘ze’ hebben het wel eens gezegd.. (doorscrollen naar referenties)

Meer over mijn professionele leven lees en bekijk je op VriesMedia.nl