18/01/2012

Wie ben ik?

Jacob de Vries, geboren 3 mei 1985 in het mooie Friese dorp Oudwoude. Werkt voor NPO Radio 1, voorheen voor AVROTROS en de VARA. Samenwonend in Hilversum.

Aap-noot-mies leerde ik op de plaatselijke basisschool ‘De Tarissing’ en op m’n twaalfde mocht ik vier jaar met de stalen ros naar Buitenpost om tijd door te brengen op het Lauwers College. Na het behalen van een dozijn aan handelsdiploma’s aan de Friese Poort in Leeuwarden en het Noorderpoort College in Groningen, zag ik het niet zitten om in de handel verder te gaan. Mijn interesse in vrijetijdsbesteding en met name (nieuwe) media werden steeds groter, waardoor het tijd was om het roer om te gooien. Een grote switch kwam in 2005 door de studie Leisure Management te gaan volgen aan de Christelijke Hogeschool Leeuwarden (nu Stenden Hogeschool). In 2008 studeerde ik af met een e-marketingonderzoek aan één van Nederlands grootste consumentenplatforms, kassa.vara.nl, van het gelijknamige tv-programma Kassa.

Tijdens mijn afstuderen kreeg ik de kans om een contract te tekenen bij de afdeling Nieuwe Media van de VARA. Van 2008 tot halverwege 2013 ben ik in dienst geweest bij de VARA. Ik heb hier gewerkt voor diverse programma’s als Langs de Leeuw, Mooi! Weer De Leeuw en de humor & cabaretportal HumorTV.nl en de corporate website VARA.nl.

In april 2013 ben ik aan de slag gegaan als Projectleider Online bij TROS Radar. 1 januari 2014 is de TROS gefuseerd met de AVRO en dus werkte ik daarna voor AVROTROS. Radartv.nl (voorheen Trosradar.nl) is de meest bezochte programmawebsite van de Nederlandse Publieke Omroep met maandelijks c.a. 2 miljoen unieke browsers. In 2015 ben ik naast mijn werkzaamheden voor Radar ook gestart als projectleider voor het tv-programma Opgelicht?! In 2016 kwam daar de start van het nieuwe programma Zorg.nu bij en in 2017 de lancering van het nieuwe wekelijkse radioprogramma Radar Radio. Voor dit programma was ik de stem van de online achterban.

Begin februari 2018 heb ik de switch gemaakt naar fulltime radio met een nieuwe functie als Online Coördinator voor NPO Radio 1.